Agenda

Ik geef regelmatig lezingen en workshops over maakonderwijs en maken, creativiteit en spelen en ethiek in ontwerpen. Wil je me boeken voor jouw evenement? Neem dan contact op via hallo@astridpoot.nl 🔥

Wat nog komt

25 september – Leren aan de Zaan. Keynote tijdens het congres Leren aan de Zaan waarin ik vertel over maken: wat is maken, waarom is het belangrijk, en waarom lukt het ons tegenwoordig nog zo slecht?

Ik zal heel concreet vertellen hoe ik (geïnspireerd door het Bauhaus) maken in het onderwijs zie: niet teveel vertrouwen dat het creatief ontdekken vanzelf gaat bij kinderen, maar juist heel planmatig en bewust met vaardigheden bezig zijn. Want dat leidt tot vrijheid: je kunt het beste spelen en creatief zijn als je een bron hebt om uit te putten.

29 september – lezing Eindhoven Maker Faire

Vijf mooie verhalen over uitvinders: een vrolijke talk over het geheim van de hamer, de magie van het coderen leren, het smakelijke afbreekmes en meer!

17 oktober – opname podcast Glitch

29 oktober – workshop at Fablearn Dialogues

HAN University and FabLab@SCHOOLdk organize a study week about maker education. The Danish FabLab@SCHOOLdk network visits the region with 75 FabLab-staff members, teachers, school leaders and consultants from primary and secondary schools, teacher education, Special Education and Libraries. Together, they are studying the potential of Maker Education for stimulating learning, computational empowerment, handcraft, art & design and inspiring students for vocational studies.

On Wednesday we also invite 75 participants from the Dutch maker education community to a ‘Hands On – Minds On – Hearts On’ “conference” day in Arnhem, at the campus of the University of applied sciences Arnhem and Nijmegen. The event will focus on meeting, sharing insights and co-creating in workshops conducted by the 75 Dutch and 75 Danish participants.

5 november – lezing voor de studenten van Fine Art and Design in Education – HKU, info volgt

7 novemberWild kijken! Lezing op zaal en activiteit in het Rijksmuseum i.s.m. het LKCA tijdens het en het symposium Wat zie jij.

Voor sommige museumbezoekers is een museum als een voorstelling die maar niet begint. Want waar moet je kijken, en wat moet je dan zien? 

Loop achter een vreemde aan tot die stil staat…. Astrid Poot ontwikkelde samen met het Rijksmuseum Wild Kijken: een onbegeleide, woeste rondleiding voor mensen vanaf 8 jaar. Met een zak vol onverwachte routeaanwijzingen ga je door het museum. Vreemde kijkopdrachten geven je een nieuwe blik op de kunst en vrolijke tekenopdrachten maken van jou een geweldig goede kijker! 

Door Wild te kijken laat je de (ongeschreven) regels voor klassiek museumbezoek lekker achter je. Jullie gaan woest door de collectie en zien die op een hele nieuwe manier. 

18 november – lezing Zaan Primair, info volgt

Wat is geweest

4 september – Keynote tijdens Maak je beste onderwijs voor het Nationaal Orgaan Onderwijsonderzoek. Ik vroeg het publiek te reflecteren op wat ze zelf kunnen, willen en hoe ze naar kinderen kunnen kijken. En ik vertelde wanneer maken een succes wordt: van lekker samen klooien tot ingrediënten voor een goed maakproject. Blog volgt.

2 september – Opening academisch jaar Hogeschool van Amsterdam, opleiding CMD. Een verhaal over de macht en kracht van de ontwerper, en een dringende oproep als ontwerper niet te kiezen voor schadelijk werk, maar juist te bouwen aan een mooie maatschappij. Blog hier.