Over Astrid

Ik geloof dat de wereld een geweldige plek is die we met elkaar maken, ieder op zijn eigen manier. Dat het belangrijk is te begrijpen dat we dat kunnen; dat we zo machtig zijn.

Maar ik zie tegelijk dat we collectief zijn veranderd in verlamde consumenten, die al klik-klik-klikkend van de ene platte impuls naar de andere gaan. Terwijl de aarde onder onze handen verkruimelt en we onze democratie weggeven aan de tech-giganten en geld-handelaren.

Als denker/maker druppel ik op die gloeiende plaat. Met verhalen en opruiende lezingen, met inspirerende projecten en prachtige praktische producten.

Zodat we van volgers weer in leiders veranderen.

Hoe je me kunt kennen

Ik werk(te) -in verschillende contexten- onder andere met:

Als onafhankelijke vrijdenker maak ik slimme educatieve producten voor diverse musea (Rijksmuseum, Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum Breda, Kröller-Müller Museum, Zaans Museum en meer), educatieve uitgevers (Malmberg) en andere organisaties (OBA, DOK Delft) die mensen iets goeds willen leren. In te huren als nar!

Ik ben medeoprichter en baas van Stichting Lekkersamenklooien. Met onze stichting  zetten we maken in als democratisch tegenwicht tegen onze huidige, niet duurzame consumptiemaatschappij. We doen onderzoek, publiceren en ontwikkelen (onderwijs) producten. En we klooien uiteraard! Op onze site lees je meer.

Mij grote lopende onderzoek gaat over ethiek, daarin ontwikkel ik tools voor het moderne leven. Denkgereedschap dat de wereld verder helpt, zoals de Denkkaart Ethiek in Design en de Denkkaart Ethiek en Ondernemen.

Trotse bedenker en mede-eigenaar van Hoi Dokter, CoChef en Kleine stapjes (nu helaas in de koelkast).

Contact