Over Astrid

Ik geloof dat de wereld een geweldige plek is die we met elkaar maken, ieder op zijn eigen manier. Dat het belangrijk is te begrijpen dat we dat kunnen; dat we zo machtig zijn.

Maar ik zie tegelijk dat we collectief zijn veranderd in verlamde consumenten, die al klik-klik-klikkend van de ene platte impuls naar de andere gaan. Terwijl de aarde onder onze handen verkruimelt en we onze democratie weggeven aan de tech-giganten en geld-handelaren.

Als denker/maker druppel ik op die gloeiende plaat. Met verhalen en opruiende lezingen, met inspirerende projecten en prachtige praktische producten.

Zodat we van volgers weer in leiders veranderen.

Hoe je me kunt kennen

Ik houd echt van Heel Hard Werken, dus je kunt me op een aantal manieren kennen:

Ik ben medeoprichter en baas van Stichting Lekkersamenklooien. Met onze stichting  zetten we maken in als democratisch tegenwicht tegen onze huidige, niet duurzame consumptiemaatschappij. We doen onderzoek, publiceren en ontwikkelen (onderwijs) producten. En we klooien uiteraard! Op onze site lees je meer.

Ook ben ik creatief directeur van Familie van Fonk (onderdeel van Fonk), waar we belangrijke, sociale digitale producten maken, zoals Hoi Dokter, CoChef en Kleine stapjes.

Mijn bedrijf heet titvis. Met een logo met borsten! Waarschijnlijk is dat niet verstandig. Zowel naam als logo zijn bedacht in minder dan vijf minuten door twee erg jonge ontwerpers. En gebleven om te vieren dat beslissingen soms snel en spontaan kunnen zijn. Hoera!

Contact