Boeken en publicaties

Regelmatig ben ik als onderzoeker/ schrijver en/of hoofdredacteur betrokken bij diverse boeken en publicaties. Meer weten? Mail je op hallo@astridpoot.nl

Wise enough to play the fool

Onderzoeker, schrijver, kunstenaar.

Een onderzoek naar autisme en de plek ervan in de maatschappij. Ik ben met dit project geselecteerd als gastschrijver in de Wolkerstuin.

๐Ÿ‘‰ meer

Taal in de natuur

Thomas More Hogeschool, Hogeschool Leiden

Ontwerper, illustrator, redacteur.

Boek over taalonderwijs aan het jonge kind, en hoe de natuur daar een rol in kan spelen. Doelgroep zijn leraren en begeleiders in de kinderopvang.

๐Ÿ‘‰ meer

Designerly research methods

Amsterdam University of Applied Sciences, HvA

Editor in chief, author

The Amsterdam University of Applied Sciences offers a minor Designing User Research. In this successful minor students learn and try different โ€˜designerlyโ€™ methods to research their audience or project.

With the minor as a starting point we decided to publish a series of handbooks on the different methods. The books will be covering both the underlying theory and the concrete methods. They are knowledgeable and applicable at the same time.

We will publish two books a year. I am one of the teachers in the minor and the editor in chief of the series.

๐Ÿ‘‰ more

Ontdekken zonder te verdwalen

DOK Delft

Researcher, auteur

Dit boek gaan over de themaroutes in de bibliotheek van Delft: DOK. We vertellen over de totstandkoming en het succes van de routes.

๐Ÿ‘‰ meer๏ปฟ

Maken in de klas

Uitgeverij Pica

Researcher, auteur, illustrator

Handboek voor leraren in het PO. Maakonderwijs biedt een welkome afwisseling met het โ€˜hoofdwerkโ€™ en geeft kinderen de kans om opgedane kennis in een bredere context te plaatsen en vooral ook zelf in de praktijk toe te passen.

Maken in de klas staat boordevol aanstekelijke voorbeelden van leraren en projecten die maken succesvol koppelen aan taal, techniek, kunst en natuurwetenschappen en het zo een goede plek in het curriculum geven. Aangevuld met inspirerende tekeningen, fotoโ€™s en verhalen is Maken in de klas een boek dat de leraar helpt om concreet met maakonderwijs aan de slag te gaan op een manier die bij haar of hem past.

๐Ÿ‘‰ meer

Maakazine #2

OBA Amsterdam

Hoofdredacteur, creative director/ strateeg, mede-auteur

Maakplaats 021 is een netwerk van makerspaces in verschillende vestigingen van de OBA waar kinderen uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Voor de toekomst van de maakplaatsen mocht ik in de rol van Creative Director en hoofdredacteur samen met het team en partners een toekomstbestendige strategie voor de Maakplaatsen ontwikkelen. We publiceerden de plannen in Maakazine #2: Wij zijn de nieuwe wereld.

๐Ÿ‘‰ meer

De dag dat de aarde omhoog kwam

Leonon Media

Mede-auteur, illustrator

Een wonderlijk horror boek voor peuters en kleuters. Een boek dat je fantasie voedt en je anders doet kijken. Een boek waar je lekker bang van wordt, maar niet tรฉ. Een boek waarin alles kan: kleine dieren die sterker blijken dan mensen, het boek dat ook een kader blijkt. Een boek waar problemen net anders zijn dan je dacht, en de oplossingen nog nooit vertoond!

๐Ÿ‘‰ meer

Het thuisnatuurklooiboek

de Nederlandse natuurmusea

Hoofdredacteur, mede-auteur, illustrator

Het grote thuisnatuurklooiboek is een activiteitenboek voor kinderen en ouders die toe zijn aan een lekkere dosis natuur. In het bos, maar ook de natuur in en om het huis en in de stad. Want natuur is overal! In het boek vind je veel verschillende activiteiten: je kunt leren, kijken, experimenteren, verzamelen, opzoeken, speuren of je eigen natuurmuseum maken. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier in hun omgeving de natuur zien en onderzoeken.

๐Ÿ‘‰ meer

Het grote zomerthuisblijfklooiboek

Uitgeverij Pica, Lekkersamenklooien

Hoofdredacteur, mede-auteur, illustrator

Het grote zomerthuisblijfklooiboek is een vakantieboek voor kinderen en ouders die na al het binnen schermkijken wel even toe zijn aan ontspanning en lekkere avonturen. Het boek is een klooiboek: geen opdrachten, veel ideeรซn. Er staan verschillende activiteiten in die je (meestal) met heel gewone spullen kunt doen. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier allerlei gereedschappen en technieken kennen.

๐Ÿ‘‰ meer

Avonturen in het heelal. Het spannende verhaal van de Dwingeloo Radiotelescoop

Stichting Camras

Researcher, auteur, illustrator

Samen met Stichting Camras maakte ik een boek over het mooiste gebouw ter wereld: Radiotelescoop Dwingeloo.

๐Ÿ‘‰ meer๏ปฟ

Het grote boek van Max en Ro

Lekkersamenklooien

Researcher, auteur, illustrator

Samen met de hele internationale maker-community maken we een boek in 50 delen over de herkomst van gereedschap. Max en Ro zoeken alles voor je uit, en natuurlijk leer je ook zelf met de gereedschappen werken! In het Nederlands en Engels.

๐Ÿ‘‰ meer

Bo Bouwt een boot

Fontaine

Initiatiefnemer, mede-auteur, illustrator

Bo bouwt een boot is een prachtig boek over vriendschap, twijfel, doorzettingsvermogen, creativiteit en samen problemen oplossen voor kinderen in groep 6, 7 en 8 en hun ouders. Bo bouwt een boot is ook een boek over gereedschap: waar komt het vandaan, hoe moet je het gebruiken en wat kun je er zelf mee maken?

๐Ÿ‘‰ meer