Gepubliceerd op

Zondag zinloos: over etuis

In deze tasjes en etuis verpoos ik graag. Ze open doen en gebruiken is een soort thuiskomen. Waar ik ook ben, ik kan altijd verdwijnen in wat maak- of denkwerk met mijn gekoesterde gereedschappen.

Heuptasje

Mooie kleuren, uiteraard nooit op de heup gedragen. Fijnste spullen: de kleine Leatherman, en de macro lens voor op mijn mobiel. Handig voor foto’s van korstmos en andere groeisels. Souvenir: stempotlood van de laatste verkiezingen. Lievelingsding: het blikje van Peet. Niet op de foto: mobiele telefoon.

Gebruik: dagelijks

Het blikje van Peet

Verjaardagscadeau van mijn lieve vriend Peet. Noodpakket voor alle situaties. Gebruikt (en vervangen): pleister, tie-raps, pijnstiller, haarspeld, elastiekje, ijzerdraadje. Nog niet nodig gehad: fluitje, lampje, aansteker, draad (2), veiligheidsspelden (2), geheugen kaartje.

Gebruik: eens per 2 weken

Elke dag etui

Mijn mini-maakplaats. Curieus: regenboogkrijt, van 2 stiften 2 exemplaren, lego-eendje, haaknaald, stempotlood. Lievelings: vulpotlood (Pentel), vulpen (Noodlers), Leatherman. Overwacht handig: ijzerdraad, dikke naald.

Gebruik: dagelijks

Gereedschap

Mooiste etui (gekregen van Janneke) met de saaiste inhoud. Waar ik ook vaak dingen van kwijt ben want ergens vergeten, grrr. Low interest, zeg maar. Geen enkel gevoel bij de inhoud van dit etui.

Gebruik: dagelijks

Potloden etui

Veel potloden, zacht en vet. Onverwacht vaak nodig: priem en pincet. Handig voor je weet maar nooit: houtsnijmes en vouwbeen. Nooit gebruikt: goud en koper potloden. Bijzonder: fossiel uit Frankrijk. En alweer een Leatherman.

Gebruik: om de dag

Penseelstiften

Onprettig etui, lelijke stof en te klein. (Maar ja, steun aan Artis) Stiften met penseelpunten. Meest gebruikt: mintgroen, mat roze, koraalrood.

Gebruik: 2 keer per week

Botanisch tekenen

Mijn strengste etui. Twee H potloden. (Ik gebruik normaal alleen B2.) Uitsluitend gebruikt voor botanisch tekenen: het strengste tekenen. Verder een echt onhandig etui. Te klein en plakkerig door de kneedgum. (De gewone gum past er niet in.)

Gebruik: 1 keer per week

Markers

Voor als ik schetsen maak om een concept te presenteren. In stukjes en beetjes verzameld. Dubbel: lichtgeel, oudroze en koraalrood. De stiften hebben een harde punt en een penseelpunt. Ik gebruik alleen die laatste.

Gebruik: onregelmatig