Gepubliceerd op

Dank je wel

Op 27 januari kreeg ik drie potloden van maakvriend (en docent biologie, en kunstenaar) Marten Hazelaar. Mooie grafietpotloden: een rode, een gele en een zwarte.

Marten is een poëtisch man: hij suggereerde ooit dat alle ideeën al in het potlood zitten, je moet er alleen heen tekenen. En dus heb ik bijgehouden wat er in het rode potlood zat. En het bleek ongelofelijk veel.

Ik dacht ermee, tekende ermee, prikte ermee, roerde mijn koffie en sleep eraan tot hij te klein was om nog vast te houden. Ik dacht na voor musea, bibliotheken, maakprojecten, lessen, lezingen, mijn bestaande boek en -heel voorzichtig- mijn nieuwe boek. (En ik maakte boodschappenlijstjes.) Niet alles kan ik al delen, want sommige dingen zijn nog niet af. Maar een aantal dingen wel.

  • Ik schreef mijn manifest. Een verhaal over wat ik vind en wat ik wil.
  • Een peppersghost en een project over ambachten … (waarover later meer!)
  • Twee lessen voor Digi-doener.
  • Een erg leuk (nog geheim) project…
  • Tekentraining! Opdracht: teken alleen wat je ziet.
  • Hoofdstuk 4 van het Dikke Boek van Max en Ro over gereedschap.

Het zat er allemaal in.

Lief potlood: Je bent inmiddels te kort om nog goed vast te houden. En dus is het tijd voor afscheid.

Dank je wel. Je gaat in het mooie noodpakketje dat ik van mijn vriend Peet kreeg. Daar pas je goed in, klein als je bent. (Zien jullie ook het mini-zakmes?)

Benieuwd wat het volgende potlood brengt. (Zou het uitmaken welke ik nu kies?)