Gepubliceerd op

Glitch podcast 23: Zijn ontwerpers wel te vertrouwen?

Ik was te gast bij de podcast van Laurens de Knijff en David Linssen: Glitch. Zij onderzoeken met designers, denkers en doeners hoe we fundamenteel betere digitale producten kunnen maken. Ik ben groot fan van hun show, en was dus zeer vereerd maar ook zeer gestresst door hun uitnodiging.

We praatten het over het klassieke boek over design van Victor Papanek: Design for the real world waarin hij pleit voor een verantwoorde en ethische houding bij ontwerpers.

En we praatten over het belang van kleinschalige impact. Over het onderwijs en het gebrek aan vertrouwen in vakmanschap van docenten. Over verandering en vergezichten. En over of we de wereld wel kunnen toevertrouwen aan ontwerpers. (Spoiler: vaak wel, maar soms ook echt niet.)

David en Laurens zijn geweldige gastheren. Ze zijn slim, zorgvuldig, grappig, ironisch en nieuwsgierig. Met zulke gastheren wordt elke opname een succes. (Ben ik voor niets gestresst geweest…) Veel dank, ik heb veel geleerd.

En kijk! Jeroen Disch vond het ook fijn. Wat een eer, wat een eer.

Hier luister de je show: Glitch Podcast 23: Astrid Poot. “De juf en de meester zijn belangrijker dan wat wij doen.”

En dit waren mijn aantekeningen.