Gepubliceerd op

Snel en lichtvoetig

Na heel veel jaren als (prijswinnend) creatief leidinggevende te hebben gewerkt in verschillende creatieve bedrijven, heb ik mijn baan opgezegd. Mijn werk was altijd spannend en stoer, maar nu wil ik los zijn. Ik werd onrustig. Het is tijd voor nieuwe dingen, het is tijd om sneller te leren.

De komende wil ik lichtvoetig bewegen, even zonder de druk van een bedrijf. Ik ga als onafhankelijk strateeg en social designer aan de slag.

Wat al vast staat:

  • Als creative director werk ik -samen met de partners- aan de toekomststrategie van Maakplaats 021 van de OBA. 
  • Als conceptontwikkelaar werk ik samen met het team van het Natuurmuseum Brabant aan een nieuw educatie concept.
  • Als auteur van het boek Maken in de klas staan er verschillende lezingen gepland over maakonderwijs.
  • Ik ga me in diverse rollen en organisaties sterk maken voor aandacht voor ethiek en het denken vanuit de mens over digitalisering van het onderwijs.

En:

  • Ter nagedachtenis van mijn vader maak ik een boek over de Radiosterrenwacht Dwingeloo. Zodat kinderen van nu dezelfde verwondering kunnen voelen als ik, vele jaren geleden.
  • Onder de naam Project Zeitgeist zal ik verder werken aan tools die iedereen in staat stellen de toekomst te beïnvloeden. Te beginnen met een toolkit waarmee iedereen zijn of haar woede om kan zetten in concrete positieve projecten.
  • Als directeur van Stichting Lekkersamenklooien werk ik onverminderd hard.

Wil je me iets vragen of heb je een mooi project?

Ik ben expert op het gebied van ethiek en tech, ethiek en design, creativiteit, spelen, maak- en techniekonderwijs en museumeducatie. Je kunt me zoeken in het wild of vinden aan mijn bureau. hallo@astridpoot.nl

Over een poosje zal ik me beraden.

Ik hoor graag bij een groep, dus óf ik start een eigen creatief bedrijf waarin we zonder compromissen het goede doen (werk genoeg!) of ik vind een nieuw opwindend dienstverband waar ik dat goede doe (mogelijkheden genoeg!). Dat weet ik nog niet.

Wat ik wel weet is dat mooi gaat worden. Nu en later. 

Tot snel!