Gepubliceerd op

Hoi Dokter

Veel jaren geleden maakte ik een stripverhaal voor een dochter van een vriendin die naar het ziekenhuis moest want ze waren onzeker over hoe ze zich erop moesten voorbereiden. De strip leek te werken: vele malen lazen moeder en meisje samen de strip, en samen begrepen ze steeds beter hoe het zou gaan.

En zo ontstond het idee voor Hoi Dokter: een personaliseerbare voorbereiding op een ziekenhuisbehandeling voor het jonge kind (en de familie).

Inmiddels is Hoi Dokter een stichting met verschillende producten in het portfolio: behandelingskaarten voor in de spreekkamer, stripverhalen voor kleine kinderen, de personaliseerbare app voor grotere kinderen (Webby Award winnaar!) en een gids voor ouders. Op dit moment wordt de effectiviteit van Hoi Dokter onderzocht in een wetenschappelijk onderzoek.

Hoi Dokter wordt steeds verder ontwikkeld bij de Familie van Fonk. Meer weten? Neem contact op met Madelon Oude Vrielink.