Gepubliceerd op

We gaan het maken

Ik werd gebeld. Mijn naam stond op een lijstje en of ik kon afspreken. Samen met een groepje zeer indrukwekkende ontwerpers mocht ik een team gaan vormen; het team dat de Nederlandse versie van Can You Fix It ging maken.

Can you fix it ken ik al jaren. Het is een geweldig programma waarin ontwerpers problemen van individuen oplossen. Maatwerk extraordinaire. Als ontwerper keek ik er vaak naar; die individuele aanpak nam ik als uitgangspunt in al mijn projecten. Alles is persoonlijk, alles moet echt voor iemand zijn.

Op TV

Ik ben niet iemand voor op tv. Ik ben een harde werker die zich met veel inzet door haar werk heen werkt, maar niet perse in het openbaar. Want op tv ben je jong, heb je gebleekte tanden en een gespoten voorhoofd. TV gaat over de buitenkant.

Niets bleek minder waar. Ik werd gecast en we hadden geweldige draaidagen op de campus van Universiteit Twente.

En uiteindelijk mocht ik voor Camiel aan de slag. Het onderzoek met Camiel en zijn familie was geweldig en moeilijk. Midden in de corona tijd konden we elkaar niet echt ontmoeten en het project verliep heel anders dan verwacht. Maar het was geweldig.

Nog niet eerder liep er iemand met een poederkwast achter me aan (transparant, dat past bij alle huidskleuren), maar vooral had ik nog nooit zo goed nagedacht over iets dat voor de meeste mensen geen probleem is, maar voor Camiel wel.

Kijk en oordeel zelf

https://www.bnnvara.nl/wegaanhetmaken/over

Dank Camiel, dank Judith, dank David, dank Bo, dank Roos, dank Liese, dank Tessel, dank Jan Pieter, dank mede uitvinders, dank alle kandidaten en dank Rolf met wie samen het allemaal begon.