Gepubliceerd op

Hoe kon dit gebeuren?! Mijn Cyberrijbewijs.

Mijn Cyberrijbewijs is een gratis lesprogramma dat bijdraagt aan de digitale weerbaarheid van leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Aan de hand van thema’s zoals online hate speechonline fraudedoxinghacking en sexting leren en ervaren kinderen meer over online slachtoffer- en daderschap.

Van kennis, via inzicht naar gedrag en handelingsperspectief

Via een film maakt de klas kennis met middelbare scholieren die voor straf online moeten nablijven voor een digitaal misdrijf dat heeft plaatsgevonden. Hoe zit het precies? Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Door middel van een socratische dialoog gaat de klas op zoek naar het ‘hoe’ en ‘waarom’ en vertalen hun ervaringen naar eigen regels en groepsafspraken.

Het project: MijnCyberrijbewijs.nl

In dit project hebben we nauw samengewerkt met scholen en verschillende experts. Mijn Cyberrijbewijs is een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het is ontwikkeld door FutureNL.

Mijn rol: strateeg, conceptontwikkelaar, creative director.