Gepubliceerd op

#zomerhuisblijfklooiboek

Het leek me in deze tijd een goed idee een #zomerthuisblijfklooiboek te maken. Een boek met allerlei klooierige dingen erin.

Want we willen niet meer netjes binnen zitten, we kunnen wel wat afleiding van zorgen en verdriet gebruiken, we willen vrolijk zijn. Deze zomer wordt er één om nooit te vergeten, maar dan wel om de goede redenen: we hebben samen leuke dingen gedaan. Weg van het scherm, lekker met je handen.

Wat begon als een idee op Twitter, en werd in no time een enorm project; de wereld was er blijkbaar klaar voor 😉 Partners FluXus, OBA Maakplaats 021, Jan Cunen Museum en Uitgeverij Pica stapten aan boord, daar ben ik extreem trots op.

En dus lukte wat niemand voor mogelijk hield: een geweldig vrolijk klooiboek voor in de vakantie.

Je kunt het bestellen bij Uitgeverij Pica voor slechts 5 euro, inclusief verzendkosten!

Je kunt het boek hier gratis downloaden. Let op: we geven het uit onder een CC BY-NC-ND 4.0 licentie omdat we willen dat het voor iedereen bereikbaar is. Je mag het gebruiken, maar je mag er geen geld mee verdienen. (Bijvoorbeeld door het te verkopen of te gebruiken in een betaalde cursus.)

Groot succes

Het boek heeft in 3 drukken een oplage van 20.000 bereikt. Een bestseller. Ouders sturen me foto’s van het boek en hun klooiende kinderen en ook Bibliotheek Rotterdam en Bright zijn enthousiast.

Kijk hier de review

Ik vond dit geweldig om te doen. En het smaakt naar meer: een winterthuisblijfklooiboek, een extra dik zomerthuisblijfklooiboek, u hoort nog van ons.