Gepubliceerd op

Maakazine #2: Wij zijn de nieuwe wereld

Maakplaats 021 is een netwerk van makerspaces in verschillende vestigingen van de OBA waar kinderen uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Voor de toekomst van de maakplaatsen mocht ik in de rol van Creative Director en hoofdredacteur samen met het team en partners een toekomstbestendige strategie voor de Maakplaatsen ontwikkelen. We publiceerden de plannen in Maakazine #2: Wij zijn de nieuwe wereld.

Maakazine #2 is een verslag, een handboek en een plan in één. Het vertelt over wat we leerden in 4 jaar Maakplaats 021, het is een handboek voor iedereen die ook een maakplek of maakinitiatief wil starten en het laat zien wat de plannen zijn met de Maakplaats.

En we schreven een ronkend manifest!

Lancering Maakazine #2

We lanceerden het Maakazine in de grote theaterzaal van de OBA. De presentatie mocht ik doen en zie je in de opname hieronder. Hoera!

Het Maakazine lees je op de site van Maakplaats 021.

Het was geweldig samen op zoek te gaan en iedereen uit te vragen over alle mooie en soms vreemde ervaringen. Veel dank aan Sacha van Tongeren, Jose Remijn, Lisa Vlug, Yasmin Veenman, Frank Vloet en alle anderen die meedachten en -schreven. Het Maakplaats 021 team is indrukwekkend verbonden, creatief en sterk. Het was een heerlijk avontuur!