Gepubliceerd op

Ontdekken zonder te verdwalen

Dit boek beschrijft het proces van het ontwikkelen van de themaroutes in DOK, de bibliotheek in Delft. De themaroutes zijn ontstaan vanuit de wens onze collectie beter toegankelijk te maken voor de jonge doelgroep. 

En omdat we niet zeker wisten hoe de collectie het best toegankelijk kon worden gemaakt hebben we samengewerkt met experts: de kinderen die de bibliotheek bezoeken.

Dit boek neemt je mee door ons proces en geeft tegelijk aanwijzingen voor het organiseren van de co-creatie met jouw publiek. Want het is onze stellige overtuiging dat een bibliotheek waarin wordt samengewerkt beter werkt. 

Het boek is geschreven door mij, naar aanleiding van interviews met Tineke Kistemaker, Sharon Houben en Anouk Hagenvoort.

👉 werkvormen met de jonge doelgroep

👉 download digitaal boek en meer over de themaroutes