Gepubliceerd op

Kröller-Müller Museum: Kunstpakketjes

Samen met het Kröller-Müller Museum onderzoek ik wat er gebeurt als we museumbezoekers en kunstliefhebbers zelf kunst laten maken als de grote meesters. We leren ze het ambacht en vertellen over de overwegingen van de kunstenaar. En wat gebeurt er dan?

Een Kunstpakketje bevat alles wat je nodig hebt. Je hoeft niet naar een moeilijke kunstmaterialen winkel maar kunt meteen aan het werk. Handig! Het eerste Kunstpakketje gaat over Alicia Penalba. Een ruige kunstenares die ons leert vergulden.

Handleiding en alles over Alicia.
(Concept en inhoud KM en Astrid Poot, tekeningen en foto’s Astrid Poot,
vormgeving Rudolf Das)
Inpakken!

En wat maken mensen dan? Check #lekkersamenkunstmaken op Twitter en je ziet het.

Meer over de Kunstpakketjes op de site van Kröller-Muller.