Gepubliceerd op

Eindelijk een OBA pas

Mijn moeder werkte vroeger in de dorpsbibliotheek. Ik was nog klein en ging vaak mee. Op een gegeven moment had ik de jeugdboeken uit en mocht ik boeken uit de volwassenen collectie lenen. Met toestemming van de directeur en een instructie aan de vrijwilligers: ‘Jullie kijken wel even wat ze leent he?’

Ik houd van bibliotheken. Vanwege hun boeken en verhalen, het optimisme over het belang en de aandacht voor leren en ontwikkelen. Gelukkig denk ik vaak mee met bibliotheken. Ik gaf in veel bibliotheken workshops over maakonderwijs, dacht mee met Bibliotheek Utrecht over de koers en met DOK Delft over samenwerken met de bezoekers.

Met de OBA werk ik al langer samen. We werkten aan zomerprogramma’s, ik gaf trainingen en we maakten samen het Maakazine. En dit jaar ben ik als strateeg parttime maar vast betrokken bij het denken over de toekomst van de Maakplaats. En -eindelijk- heb ik zo’n magische pas waarmee ik overal binnenkan. En daarmee ben ik trots onderdeel van het team!

De Maakplaats is al jaren succesvol bezig. We werken met veel scholen samen en hebben een drukbezocht programma in de maakplaatsen door de hele stad. We hebben in het eigenwijze (!) Amsterdam de Mokum Maakcoalitie weten te vormen en werken met parters aan projecten over kunst, technologie, burgerschap, social design, digitale fabricage en traditioneel maakonderwijs. Maar vooral maken we sterke kinderen.

En nu dus de toekomst. Wil je meepraten, heb een vraag of een idee? Laat het ons weten! De bibliotheek gaat tenslotte over samen een leven lang leren.